Muka baru dalam scene muzik di Kota Kinabalu

by 4:20 PM 0 comments


Pada mulanya memang kami (OnlineFM) nak berehat dari melibatkan diri dari sebarang penganjuran program.Akan tetapi, saya didatangi oleh Perfect Picture iaitu penganjur utama bagi program BORNEO BEACH KARNIVAL.Mereka ingin meminta bantuan dari segi pengisian hiburan.

Bak kata pepatah,pucuk dicita,ulam mendatang.Tanpa berfikir panjang,saya terus memberikan segala INFO yang mereka perlukan.dari segi penyedia sistem bunyi, band band indie untuk membuat persembahan secara LIVE.Dan akhir sekali mereka menyediakan slot 2 jam untuk persembahan 20 buah band berbentuk akustik.

Nahhh,apa lagi,saya terus membuka slot pada masa info tu saya terima.Kurang dari 2 hari,slot sebanyak 20 tersebut dah penuh.Kebanyakkan yang mendaftar adalah band projek dan ada juga kelihatan muka muka baru dalam kumpulan tersebut.Itu tidak menjadi hal,yang penting peluang mereka dah ada depan mata.Hanya memastikannya digunakan sebaik mungkin.

Cuma,ada sedikit kekecewaan bagi kami (onlinefm) dimana ada beberapa buah kumpulan tidak hadir tanpa sebarang sebab.Ini bukan 1st time kami hadapi tetapi boleh dikatakan masalah wajib bagi mana mana penganjuran.Akan tetapi,terpaksa terima jugaklah dan terpaksa ubah jaual kepada plan B.Diharap benda ini tidak terjadi di masa akan datang.Harap sangat...

Antara muka baru yang membuat persembahan pada acara Borneo Beach Karnival beberapa hari lepas adalah:-

Corella Attack

RocAsia


The New Legacy


Senandung

Haaa itulah antara muka muka baru dalam muzik scene di Kota Kinabalu.Ternyata mereka tidak melepaskan peluang ini dimana mereka telah menghiburkan pengunjung yang ada di sekitar kawasan event.Inilah yang kita harapkan kepada kesemua band band baru mahupun band lama.

Walaubagaimanapun, ini adalah pembukaan yang bagus untuk band baru ini.Mereka sudah ada yang kenal dan saling bertukar tukar maklumat.Dan yang paling best sekali, ada band band baru ini telah mempersembahkan lagu ciptaan sendiri yang mana lagu mereka amat bagus dan memang perlukan pendedahan di media massa.

Teruskan usaha anda untuk menaikkan nama band anda.Tidak kiralah dengan apa cara sekali pun.Yang penting jangan putus asa  dan teruskan support each other.Cuba berhubung dengan fans anda melalui laman sosial.Melalui cara tersebut anda dapat memperbaiki segala kekurangan dan kelemahan.Siapa tahu,suatu hari nanti band anda dah mula dikenali sekitar Sabah.Insyallah..:)

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..