Vedio Klip pertama mereka

by 11:09 AM 0 comments

The Chihuahua yang sememangnya dikenali ramai terutamanya dari golongan band band underground telah memberanikan diri untuk menghasilkan vedio klip pertama mereka.Single terbaru mereka iaitu PISAU CUKUR telah dipilih untuk dijadikan lagu tema bagi penghasilan vedio klip mereka.Kali ini mereka menggunakan khidmat sorang pendatang baru yang dikenali sebagai Rezza a.k.a Yoza Prayuda Zimmer
sebagai jurukamera dan editing person dalam projek pertama mereka ini

Harga yang dikenakan bagi penghasilan vedio klip ini tak lah ahal sangat.Memang berbaloi jugak bagi kumpulan indie yang masih terkial kial mencari sumber kewangan dalam bermain muzik.Sebab tak ramai yang menghargai perjuangan band band ini.So,mereka terpaksa banyak berkorban bukan saja masa,malah wang ringgit sendiri (duit gaji) untuk menghasilkan lagu serta vedio klip ini

Kepada yang ingin melihat hasil dari newbies newbies ini,korang bleh klik kat link di bawah ini.Sila beri komen kat page The Chihuahua untuk mereka mengetahui kekurangan dan kelemahan mereka dalam penghasilan vedio klip ini.


p/s
nak tahu berapa kos penghasilan vedio klip ini???

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..