Mr Tezz a.k.a TINTA

by 10:28 AM 0 comments

Tergerak hati nak buat artikel berkenaan seorang yang dalam diam memang berisi.Sebelum ini,kami dri Sabah terutamanya mengenali Mr Tezz ini sebagai seorang organiser yang berpengkalan di Kuala Lumpur.Yang mana akan datang ke Sabah setahun sekali dibawah syarikatnya sendiri iaitu Contagious Malaysia Sdn Bhd yang mana program pelancongan yang bernama Stompin Sabah akan di langsugkan.

 Program ini adalah sebuah program yang melibatkan muzik yang mana memberi peluang 100% kepada sesiapa yang berbakat dalam bidang muzik.Selain acara pencarian JUARA kugiran,Stompin Sabah ini juga akan menjemput beberapa artis luar Sabah untuk menghangatkan suasana program



Mungkin ada yang perasan dan rasanya ada yang tak perasan yang mana Mr Tezz ini juga merupakan seorang yang terrer buat lagu.Baru baru ini dalam prgram JUARA LAGU,beliau telah dinobatkan sebagai Naib Johan dimana lagu ciptaannya iaitu 3 wanita terhebat di Malayian.




Mulanya saya sendiri tak perasan sebab acara penyerahan ini tak lama.Dan keesokkan paginya saya daat tahu yang dia telah menang dan pehhh.Tak sangka yang mana selama ini saya sendiri berurusan dengannya macam tak tau yang dia ni memang SOMEONE yang bukan calang calang.Dan alhamdulillah, tanggungjawabnya membawa naik music scence di Sabahlah yang harus di banggakan.

Dia dan syarikatnya tidak pernah lupa akan support terhadap warga Sabah yang dahagakan acara acara muzik sebegini rupa.Dan Stompin SAbah pada 2010 lepas pun telah membawa seribu makna pada saya dan crew crew onlinefm dimana telah mendapat kepercaay dari Mr Tezz untuk menjadi rakan media.

Insyallah,kepada band band sekitar SABAH,persiapkan diri anda untuk menanti ketibaan CREW CREW STOMPIN SABAH pada tahun 2012 ini.Dengar cerita kai ini mereka akan buat lebih meriah dan semestinya akan meninggalkan seribu kenangaan.



                                                          

Akhir kata dari saya,jutaan terima kasih kepada  Contagious Malaysia Sdn Bhd terutamanya Mr Tezz & Mr Surej kerana sudi memberi peluang dan pendedahan kepada pemuzik pemuzik sekitar sabah ini.Kepada yang tak pernah dengar atau tak perasan ini adalah lagu hasil ciptaan Mr Tezz,sila tengok klip vedio ini.Perhatikan saat permulaan dimana tertulis senarai nama pencipta lagu serta penulis liriknya (Mr Tezz a.k.a Tinta)

Rasanya Mr Tezz & crew Stompin Sabah anda juga memang sesuai melaungkan slogan kalau bukan KITA,SIAPA lagi...

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..