Cafe Akustik

by 7:29 PM 0 comments
Pic taken from pages Ni-Fu-Ni-Fa-Cafe

Pada tanggal 1 Januari 2012 adalah tanggal yang sangat bermakna bagi sebuah cafe yang terletak di daerah Sandakan.Sudah tentu tuan punya cafe adaah seorang yang cintakan muzik dan sememangnya pengikut muzik indiependent sekitar Sabah.Kenapa saya cakap macam tu,begini ceritanya....


Pada tanggal 1 january tersebut tuan punya cafe telah menjemput beberapa pemuzik sekitar Sandakan untuk memecahkan kesunyian di malam hari tersebut.Semestinya tujuannya adalah satu,iaitu membantu industri muzik tempatan dengan memberikan peluang pada mereka membuat persembahan secara akustik dan menghiburkan pengunjung yang hadir sambil menjamu selera.Dan sememangnya makanan yang disediakan semestinya memuaskan dan harpa pun sangat berpatutan.

Robsen
Siapa tak kenal dengan mamat di atas ni.Antara salah satu calon program riality suatu ketika dulu yang kini telah melebarkan sayapnya dipersada muzik tempatan.Walaupun beliau bekerja di daerah Kunak,semangat untuk menyanyikan lagu dan menghiburkan penonton tidak pernah hilang dalam sanubarinya.Dia sanggup hadir ke Sandakan untuk perfom.Inilah yang kita harapkan,semua pemuzik tidak pernah melemparkan sebarang alasan untuk mempamerkan bakat mereka depan khalayak ramai

The Mines

Bukan Robsen sahaja yang menyumbangkan karyanya,kumpulan The Mines juga tidak ketinggalan memanaskan suasana dengan lagu lagu yang dah mula di sukai ramai.Bukan sekatak di Sandakan,dengar cerita EP mereka bakal keluar dalam masa terdekat ini.Semestinya merekalah antara orang yang tak sabar akan kelahiran KARYA pertama mereka ini.Atau boleh dikatakan Mini album sulung,cewahhhh.Ngam ka tu aah..:P


Harapan saya agar cafe ini akan sentiasa menganjurkan aktiviti seperti ini secara kerap dimana ianya bukan sahaja dapat menarik ramai pelanggan yang hadir,malah ianya juga boleh dijadikan VANUE untuk band band indie yang serius untuk mengasah bakat mereka bermain muzik secara LIVE.

Tahnuah kepada tuan punya cafe kerana anda telah menunjukkan support anda pada industri muzik sebab..

kalau bukan ANDA,siapa lagi..:)





BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..