Makhluk di Tawau

by 8:40 PM 0 comments
Makhluk
Berbekalkan semangat dan tidak terlintas pun menjadi juara, itulah yang bermain di fikiran kesemua ahli kumpulan yang dikenali sebagai kumpulan Makhluk.Akan tetapi,mereka tidak membawa nama band ini.Mereka telah menggunakan nama "Kapak Da Genkz".Kenapakah agaknya mereka tak menggunakan nama Makhluk?Rasanya nanti aku nak tanya si Bonny akan perkara ini.Tapi,aku nak share sikit akan band ini...

Mereka sanggup meninggalkan keluarga,kawan kawan untuk beberapa hari demi menyahut cabaran BATTLE OF THE BAND yang berlangsung di Tawau sebentar tadi.Ianya sempena konsert FENOMENA 30 tahun kumpulan Search.

Aku telah mendapat info yang kumpulan MAKHLUK telah berlepas ke Tawau untuk join acara ini.Dan alhamdulillah,bak kata pepatah TUAH AYAM NAMPAK DIKAKI,TUAH MANUSIA SIAPA YANG TAHU.Mereka telah di nobatkan sebagai juara keseluruhan yang mana menawarkan hadiah berupa wang tunai.Menurut vokalis kumpulan itu,iaitu BOBBY,saingan amat sengit dan memang tak boleh dinafikan yang daerah TAWAU adalah SARANG kepada rockers rockers di Sabah ini.Katanya lagi,Crowd yang hadir masih lagi mengenakan pakaian ala ala rock 80an(bayangkan).So,memang tak sia sia kumpulan Search memilih Tawau sempena Sambutan ulang tahun yang ke 30 tahun ini.

Tahniah kepada kumpulan MAKHLUK atas kemenangan anda di Tawau sebentar tadi.Teruskan mengegarkan mana mana stage,battle dengan laungan muzik muzik rock 80an dan pakaian di zaman seluar ketat diipadankan dengan jaket kulit yang RARE...

Keputusan pertandingan Battle Of The Band sepmena Konsert Fenomena 30 Tahnu search:-

  1. Kapak Da genkz (Kota Kinabalu)
  2. Rythm X (Tawau)
  3. Quates Band (Kota Kinabalu)


BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..