Berat sebelah,atau belum layak?

by 10:30 AM 0 comments
sekadar gambar hiasan

Sejak bebebrapa hari ini,aku terdengar yang KK CITY dimeriahkan engan aktiviti aktiviti yang melibatkan belia dan remaja.Almaklumlah,ini ada kaitan dengan musim cuti sekolah.Sudah pasti memberikan peluang pada mereka yang masih bersekolah ini menikmati cuti yang cool dan berfaedah.

TAPI,lain cerita...

Ada juga event yang berlangsung sekitar pusat membeli belah di area KK ini menyajikan persembahan dari artis artis tempatan Sabah.Nahhh,alhamdulillah rezeki mereka dan ini boleh mendekatkan mereka pada peminat dan yang menyukai lagu lagu penyanyi tersebut.Cuma...

Kebanyakkan penganjur HANYA menjemput atau memberi peluang kepada artis atau pemuzik SOLO SAHAJA.Bagaimana dengan pemuzik secara BERKUMPULAN?Adakah mereka masih belum layak untuk membuat persembahan dalam acara atau program yang dianjurkan?

Mungkin ada betulnya dimana tidak semua pemuzik secara berkumpulan ini willing naik stage untuk mengEXPOSEkan bakat mereka.Tapi,kalau ada pihak yang menjemput dan berunding dengan sebaik mungkin,sudah pasti mereka iaitu BAND BAND ini akan memberanikan diri tampil kedepan untuk membuat persembahan.

Kalau di ikutkan info dari member member lebih dari 50 buah band sekitar Sabah yang aktif bermain muzik secara underground mahupun dah ada juga yang mengeluarkan Album untuk pasaran tempatan.Tidak dilupakan juga beberapa buah band yang mengeluarkan ALBUM untuk PASARAN INTERNATIONAL SAHAJA.

Jadi,secara umumnya dengan harapan kepada bakal penganjur yang ingin membantu band band tempatan dalam konteks menampilkan bakat baru dari segi penciptaan lagu lagu sendiri,ini merupakan satu tanbggungjawab kita bersama.Kerana KALAU BUKAN KITA,SIAPA LAGI yang nak bantu mereka?

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..