Perginya seorang lagenda

by 10:02 AM 0 comments
Aku terkejut bila dapat SMS dari rakan yang berada di Sandakan iaitu Pyzul (The Mines) & Dj Jill( SandakanFM) dimana dalam sms tersebut menyatakan bahawa gitaris kumpulan Atomic Power iaitu RASHID KAMSIRAN telah meninggal dunia di Negeri Sembilan.Dan menurut mereka jenazahnya akan tiba di lapangan terbang Sandakan pada jam 1 tengahari ini.


Kumpulan ini memang terkenal dengan lagu lagu 80an seperti BERTUNANG & CINTA BENAR CINTA kerana ini merupakan lagu wajib dimainkan ketika mereka mendapat jemputan membuat persen\mbahan di majlis perkahwinan sekitar daerah Sandakan, Sabah.

Untuk mereka yang tidak pernah mendengar killer song mereka,saya sertakan klip vedio mereka di bawah ini.Agar lagu lagu mereka akan sentiasa hidup dan mekar di masa akan datang...Dimana lagu yang berjudul BERTUNANG ini adalah 100% ciptaan allahyarham sendiri.Anda boleh hayati lirik lirik lagu ini dan amat sesuai bagi mereka yang berada dalam status ingin melangsungkan perkahwinan atau ingin memetik bunga yang sdang mekar di taman..


Untuk mengetahui serba sedikit sejarah kumpulan ini,anda boleh baca di di sini dan harap sama sama kita kongsikan akan kehebatan kumpulan ini dimana masih lagi menceriakan industri muzik tanahair walaupun sudah berusia...

Al-Fatihah...

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..