Frontman Company balik kampung

by 12:39 PM 0 comments
"BACK TO STAY" (anjuran Chromatic Studio)
Buat pertama kali band Frontman Company membuat show di kampung halaman mereka iaitu Sandakan.Rasanya dah bertahun mereka tak satu stage dengan band band Sandakan yang memang dah mula aktif mengadakan gigs dan juga open jamm

kali ini penganjurnya adalah Chromatic studio yang mana ianya adalah sebuah studio jamming yang terletak di tengah tengah bandar Sandakan.Mereka dah mula sedar akan band band Sandakan amat memerlukan event atau gigs demi membangkitkan semangat untuk bekarya.

Dan pengajur telah menjemput Frontman Company untuk menghangatkan lagi suasana gigs ini.kalau di perhatikan di facebook,yang bakal hadir dah mencecah 1000 orang lebih.Akan tetapi,menurut pengalaman saya,hanya 10% sahaja yangh kita boleh percaya akan angka tersebut.

walaubagaimanapun,rasanya crowd crowd sandakan tidak pernah menghampakan mana mana penganjur.Kerana mereka memang perlukan pendedahan sebegini rupa dan juga support dari pihak pihak  yang berwajib.Apatah lagi mereka di peringkat usia remaja ataudikategorikan sebagai BELIA.

Antara band lain yang akan membuat persembahan adalah:-

 1. Opening Bears cage
 2. Soda & Cocain
 3. Throw Me to Mordor
 4. The Mines
 5. Presberry
 6. Thirty Evil Second
 7. Periode SKA
 8. backstreetyou
 9. Disaster
 10. Magnum 45
 11. Avu Jahal
 12. Toxicated Mushroom
 13. Elephant Oi
 14. The Skaskin
 15. Sadus II Jr
 16. Frontman Company

So,jangan lupa janji temu para peminat muzik bawah tanah pada:-
tarikh:-16 Julai 2011
Tempat:- Hotel Sandakan (grand ballroom)
Masa:-3pm-8pm
Tiket:-Rm10(pre sale)
          Rm12(door)

Saya mengharapkan agar penganjur memastikan agar suasana dapat dikawal dan tidak ada sebarang sesuatu yang tidak diingini berlaku.dan juga harap dapat memegang janji para belia belia masa kini iaitu ...

No Drugs,No Alcohol & No Violance

p/s
jangan lupa tagg gambar gigs ini aah..

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..