Ditunda?

by 10:26 AM 0 comments

DITUNDA?

Inilah yang dikatakan asam garam hendak menganjurkan sesebuat acara di luar kawasan yang tidak berbumbung atau depangil OPEN AIR.Memang faktor cuaca amat memainkan peranan penting dalam kita membuat sesuatu acara.jangan salahkan penganjur sekiranya programm tidak dapat dijalankan.Mereka juga kena menjaga keselamatan peserta dan juga penonton.Tidak dilupakan gadjet gadjet mereka yang berharga ribuan ringgit.

Ini berikuta acara BATTEL OF THE BAND yang dijangkakan berlangsung semalam iaitu 7hb Jun 2011 jam 7 malam.Biarpun aku demam,aku tetap paksa juga kesana untuk melihat band band kita beraksi di depan juri yang diterbangkan khas dari Kuara Lumpur.Tetapi,hampa bila dapat tahu ianya di batalkan.

Ada kebaikkannya juga ianya di tunda ke tarikh yang akan di beritahu nanti.Kerana,band band yang masuk final mempunyai masa untuk membuat praktis dan membuat final check akan persembahan yang bakal mereka buat di atas pentas nanti.

Pihak penganjur mempunyai alasan yang kuat dan logik dimana faktor cuaca dan keselamatan.Dimana hujan melanda ibukota sejak pagi hingga kemalam.Dan menyebabkan beberapa kelangkapan di pentas tidak dapat berfungsi dan memerlukan keadaan kering.

Dan kalau dibuat juga battel pada malam tersebut,rasanya amat kecewa kami sebagai peminat kerana tak dapat menyaksikan band band kesukaan beraksi atas alasan hujan.band juga memerlukan Fans atau crowd yang hadir di depan mereka sebagai tanda support dan pemberi semangat ketika mereka beraksi di stage.

Jadi,saya lebih menyokong ianya di tunda dan di pinda kepada tarikh yang sesuai.Akan tetapi,kalau juga hari yang di lansanakan battel ini hujan juga,bermakna itu dah ketentuan Illahi.sama sama kita berdoa agar dikurniakan satu keajaiban dimana pada hari tersebut tidak hujan dan membolehkan pengunjung akan hadir seramai mungkin.

p/s
teruskan menyokong band band tempatan kerana kalau bukan KITA,SIAPA lagi

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..