Yess,U Are from Borneo

by 9:54 AM 2 comments
Id from Orang Planet (Organiser)
Pada hari sabtu lepas, aku tak lepaskan peluang untuk menghadirkan diri ke acara gig JAMM SESSION yang di anjurtkan oleh salah satu band di KK ini.Mereka adalah Orang Planet. Mereka lah yang bertanggungjawab akan acara Jamm ini.biarpun mereka masih baru dalam pengendalian acara gigs sebegii rupa,namun pada aku ianya BERJAYA dan dapat mengumpulkan band2 yang inginkan Medium untuk memperlihatkan bakat & skill mereka dalam bermain muzik selain bermain di dalan Jamming Studio.

ShootHimDay

Pihak penganjur memberi peluang kepada beberapa buah band untuk membuat persembahan dimana kali ini Atmosfear Studio telah di jadikan VANUE mereka untuk meyanbung kesinambungan Jamm session Vol 3 ini.Studio ini terletak di kawasan Inanam iaitu lebih tepat sekali inanya terlertak di Taipan Center.

Antara band band yang di senaraikan beraksi di Jamm Session kali ini adalah:-
 1. -operator
 2. -butang
 3. -the chihuahua
 4. -emergency call
 5. -the retrock
 6. -meteor crates
 7. -shoothimday
 8. -the waves
 9. -orang planet
 10. -gene rations
 11. -the bezkon
 12. -musakkal mocker,s
 13. -pants tape
 14. -soda n cocaine

Akan tetapi ada juga beberapa buah band yang tak dapat menghadirkan diri atas sebab sebab yang tak dapat di elakkan.

Di bawah adalah beberapa keping gambar yang saya pinjam untuk anda saksikan akan kemeriahan suasana acara gigs ini.HArap tuan punya gambar tak marah la..:)

Atunk ( Pants Tape & Mezzaforte)

Chris (Pants tape)

ShoothinDay
 Antara Vox yang aku suka yang manalagu lagu yang di bawakan oleh mereka memang POWER.apa lagi VOXnya seakan akan sama dengan Bill Joy (Green Day).Anyway,aku tunggu dtuff from SHOOTHIMDAT|Y keluar dan pasti aku AIR PLAY di OnlineFM...

Agger (The Chihuahua)

Arin ( The Beskon)

Suppoters yang hadir

Antara member2 yang pasti akan mengHAPENNINGkan Vanue Gigs

Ini adalah sebagahian gambar gambar yang saya petik dari salah seorang band member yang hadir dalam acara ini iaitu breder ShafiQ.Harap beliau tak marah, dan saya dahului dengan jutaan TQ...:)

Kalau bukan KITA,SIAPA lagi ...

Inilah perjuangan anak anak tempatan kita yang meminati muzik dari pelbagai genre mahupun konsep.Tak boleh di halang atau di sekat akan minat terhadap muzik.Yang pasti kita hanya mampu PANTAU dan bimbing sekiranya ada yang tak betul atau kurang sesuai.Rasanya tak salah kan,kita tegur menegur.

P/S
Nantikan Jamm Session Vol 4...


BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..