Tiada rezeki aku ni kali..

by 3:50 PM 0 comments


Alahai,memanglah ni kali aku tiada rezeki untuk menyertai acaca BAttel of the band ini.Apa tidaknya bukan senang nak dapat peluang untuk jadi EMCEE dalam acara sebegini rupa.TApi ianya berlaku secara tak sengaja di mana pada mulanya aku dah ready2 untuk membuat persiapan untuk menjadi EMCEE.Akan tetapi,dapat pangilan talipon dari keluarga yang memerlukan aku kena attend satu majlis.So,aku just nak say minta maaf pada brader Suhaimi kerana tak dapat meluangkan masa tuk jadi EMCEE.

Tapi,alhamdulillah acara ini berjalan dengan jayanya biarpun aku dapat info yang cuaca hujan.Nasiblah di laksanakan di dalam dewan,kalau indak....

Juri ( Mr Thomas Lin & En Ahmad Sufri)
Mereka berdua inilah yang telah mengadili acara battel of the band ini.Rasanya mereka ini cukup berpengalaman dalam menjadi juri dan menilai mutu persembahan dari anak anak muda kita yang sedang beraksi di pentas.Kalau nak tahu lanjut mengenai juri2 ini,u all bleh tanya brader suhaimi selaku pengaju badi acara ini...yeahhh...

Falling In June

Inilah juara yang telah merangkul hadiah wang tunai rm500 beserta Throfi dan sijil penyertaan iaitu kumpulan Falling In June.Dimana mereka telah menampilkan 2 anggota barunya iaitu kedua duanya cewek.Tak rugi join band ini,trus menang oo...:)

2nd Place - OBSQURE
 Dan ini pula naib juaranya iaitu kumpulan Obsqure.Dimana aku pernah melihat mereka ini mendapat tempat di salah satu battel of the band yang baru baru jak berlangsung.Dan rasanya band ini menampilkan penyanyi wanita yang bersuara power dan di bantu oleh 2nd vokalist juga.apa2 pun,band ini sangat berbakat,dan DEMo mereka dah pun keluar dan boleh di dengarkan melalui ONLINEFM..:)

3rd Place - THE 7TH HOUR band
 Ini pula tempat ketiga iaitu kumpulan The 7th hours.Haa,ni adalah kali pertama aku dengar nama band ini.So,lepas ni harap dapat menyertai lagi acara battel of the band yang akan di anjurkan oleh mana mana organiser.Kira timba pengalaman la katakan..:)

Dj Iskatambula from Sabahan.FM
 Inilah dia anak murid aku yang terakhir masa aku bersama sama Sabahan.FM iaitu Dj Iskatambula.belua juga sempat membuat siaran langsung melalui radio internet No1 Di Sabah iaitu SABAHAN.FM.Dia sangat komited dengan acara acara yang berlangsung sekitar Kota Kinabalu.Tak kita lah acara apa,tradisional ka,muzik ka,apa kah,kalau di bagi peluang,dia akan buat LIVE dari tempat kejadian.Tahiah Liau..:)

Harap harap lepas ni akan banyak lagi pihak penganjur yang akan kemganjurkan battel of the band dan menawarkan hadiah hadiah yang lumayan untuk band band tempatan kita ini.Bukan sekadar throfi sahaja,malah sertakan sekali dengan wang ringgit serta peluang merakankam Single atau Demo di syarikat syarikat rakaman yang ada di sekitar Kota Kinabalu ini.

Mereka inginkan pendedahan dari segi pentas dan juga Radio...:)

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..