Joanna Funk

by 2:03 PM 0 comments


Just nak story pasal this Lady....

Ceritanya macan ni,masa perlancaran album JIAJA tempoh hari,aku duduk di depan sekali join semeja dengan beberapa orang lagi pengunjung di kedai tersebut.Tiba tiba This guy(dalam gambar,aku lupa sudah namanya.Sorry sir)dia apporch aku.Dia tanya A U Dj Langau?Mutaiii,aku pun cakap yes,saya la itu.terus perempuan yang duduk sebelah dia(Dalam gambar di atas) menyampuk "I really2 want to know u Dj Langau".Mutaiii,makin aku terperanjat beruk,apa sal ni aah...makin la dada aku KABAK KABAK(cakap org brunai).Kalau english nervessss...:)

Sekali dia bagi bisnis kad dia,rupanya dialah JOANNA FUNK selaku penulis artikel dalam majalah hiburan yang terkenal di Sabah iaitu kkbandwidth sama seorang blogger yang menulis mengenai Sabahsongs.Lagi la aku terperanjat bila mengetahui ada orang luar yang memerhatikan gerak geri mamat yang bernama Bro langau a.k.a Dj Langau


Joanna Funk
So,aku pun kesiukkan berbual pasal perjalanan muzik di Sabah ini.Padahal,aku mana tauk pasal muzik pun.Dia menyatakan bahawa sangat ramai belia belia yang berbakat besar dalam industri muzik di Sabah ini. Cuma halangan dari segi memberikan peluang kepada mereka sahaja yang harus di pikirkan bagaimana.

Jadi,pendekkan cerita,dia sangat sangat berharap supaya saya sudi di temuramah untuk di jadikan bahan artikel di dalam majalah kkbandwidth dan juga blog beliau sendiri iaitu sabahsongs.Pada mulanya aku menolak atas sebab sebab tertentu.Akan tetapi,setelah melihat hasil karya beliau di dalam kedua dua artikel tersebut,maka aku pun menawarkan diri untuk di temuramah la kunuk.

Harap aku tak kekok untuk menghadiri sessi temuramah yang tah bila akan berlaku.Aku ni tak suka ada hebahan di mana mana majalah.Tapi,dah orang nak beli,aku jual jak la.May be ini adalah yang pertama dan terakhir aku di temuramah.

Saya terharu bila mendapat tahu yang my blog ini ada yang ambil berat.Padahal,aku rasa ianya hanya penulisan yang ala kadar sahaja

p/s
Anyway TQ so much to Joanna Funk for approching me on that night

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..