HardcoreXMetal Fest 2010

by 12:11 AM 0 comments

Pada sabtu lepas,berlangsung satu Gigs Undergroung yang di bernama HardcoreXMetal Fest 2010.Ianya berlangsung di Pulau Mutiara iaitu Labuan.Sebelum saya bercerita panjang lebar,wann say TQ so much to Revolution On Motion a.k.a R.O.M kerana membenarkan saya menggunakan stuff mereka sebagai penyeri blog site ini.Kebetulan mereka telah di beri kepercayaan oleh pihak penganjur bagi mengambil gambar masa acara Gigs ini berlangsung.


Selama ini aku ingat scence di Labuan tak berapa hapenning sangat.Almaklumlah,sebelum ni tiada sebarang gambar yang sebegini rupa.Kalau ada pun,semestinya saya yang tak alert.Kepada organiser,kamu telah membangkitkan semangat anak anak muda kita yang dahagakan persembahan di pentas bawah tanah a.k.a Underground ini.Harap dapat lagi menganjurkan pada masa yang akan datang.


Kalau mengikut gambar gambar yang telah di ambil oleh CREW CREW R.O.M,semestinya malam tersebut sangat hapenning.Di  meriahkan lagi dengan sound yang sangar hebat dan Crowd yang ramai dah pasti ianya meningalkan kesan pada band band ini.


Pada malam ini ada beberapa band yang membuat persembahan yang memang power lah.Antaranya adalah
CARRION,ANGEL FALL,HORRIBLE HOMICIDE,ONE SKULL PROJECT,INSURRECTION,HANDCUFF,3 YEARS STACY,A MILLION EVEL FACE,THE BROKEN CHORD,BLIND CONFUSED & BEYOND INSANITY.Itu lah band banh METAL yang telah embuat persembahan pada malam tersebut.Kalau di lihat melalui nama band,sudah pasti mereka ini pengemar dan pengiat muzik keras yang dikenali sebagai muzik Metal.Rasanya teda kesalahan bagi seseorang itu mendengarkan muzik yang sebegini rupa.


Rasanya dengan mengenakan tikit sebanyak RM10 untuk seorang,tak mendatangkan masalah bagi peminat muzik ini.Anda sendiri boleh menyaksikan betapa ramainya pengunjung tempat gigs tersebut.Apatah lagi,mereka pun urut sama bernari mengikut rentak yang kena di jiwa mereka


Jadi,rasanya memang berbaloi bagi mereka ang telah berpeluang untuk menyaksikan acara gigs HardcoreXMetal ini.Dan bagi pengiat muzik2 underground ini,teruskan bakat anda dengan mencipta lirik lirik yang ower dan melodi yang kena dengan konsep METAL ini.Sama samalah kita bingitkan suasana Muzik tempatan ini yang selalu saja sunyi.Labuan,u all ROWKSSSSSS

p/s
Kalau nak tengok lebih banyak pic mengenai gigs ini,sila layari FB Revolution-On-Motion.Mereka inilah antara MEDIA UNDERGROUND yang kerap kali beraksi di pentas pentas GIGs yang berlangsung sekitar KK,mahupun luar KK.Sekiranya perlukan perkihdmatan mereka,shoot them thru FB mereka ya..:)

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..