Hari Itu dalam Sejarah

by 10:39 AM 0 comments
Tanggal 25 september lalu adalah tarikh bersejarah bagi band Metal kita ini iaitu kumpulan BAZOOKA X kerena mereka telah beraksi di pentas GIG  UNDERWORLD SCREAMERS yang berlangsung di MK Club melakaraya,Melaka.

 Bukan senang untuk dapat jemputan membuat persembahan di pentas GIGs ini.namun pihak luar telah melihat prestasi band ini di pestas GIGS yang berlangsung di sekitar Sabah.Alhamdulillah,ianya berjalan lancar seperti yang di rancang oleh band2 member ini.Mereka telah membuat ALL OUT di pentas tersebut.

 Apa yang membanggakan saya mungkin pemgemar pengemar muzik keras ini,Mereka BAZOOKA X telah menampilkan 2 orang vokalist mereka iaitu NANA & Misskiller (kirim salam rambut baru,heheh).Bukan senang mau buat persembahan dengan adanya 2 orang vokalist yang mempunyai suara yang ada peranan masing masing.Pada yang mengenali Misskiller,anda semestinya tahu ke POWERAN suaranya.Apatah lagi dengan NANA yang mana boleh membawa pelbagai tone suara seperti ROCK,METAL & Jiwang (pun buleyy).

So,diharap lepas ini mereka akan terus giat membuat  persembahan2 gigs dan akan banyak lagi band2 Sabah akan dapat jemputan untuk membuat persembahan gigs di pentas luar dari Sabah.

Berikut adalah antara gambar gambar semasa GIGs sedang berlangsung


Rizo sebagai pemain BASS

NANA sebagai Vokalist

Crowd semasa gigs (terpegun dgn suara NANA & Misskiller kali ni tauu)

Headbangging sakan broder2 ni..:)

ALON sekalu 1st gitar

Ali selaku 2nd gitar

Lola selaku pemukul DRUM

Metal Sabah juga mampu bukikan
Untuk melihat gambar gambar yang lagi POWER sila kunjungi FB Bazooka X

Akhir kata dari saya,teruskan semangat anda dalam aliran muzik keras ini.Pedulikan kata kata orang luar selagi anda tidak melakukan perkara yang tidak sepatutnya.Kita juha menghormati Muzik sepertimana kita menghormati apa apa yang patut di hormati...

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..