The Savage Hippies

by 12:05 PM 0 comments
Ini ada sartu lagi band yang mula kembali aktif berkaya di bawah "ALIRAN MUZIK BAWAH TANAH" iaitu The Savage Hippies.Saya tak berapa pasti sama ada mereka ini berasal dari Sandakan atau Lahad Datu.Tapi yang penting mereka juga inginkan pendedahan seperti band2 yang lain.Yang sealiran dengan mereka

The Savage Hippies

Baru baru ini gigs yang berlangsung di  Dewan Futsal Lahad Datu pun mereka ada join.Sayangnya saya tak berkesempatan untuk kesana.Tetapi,mereka2 ni ada juga tagg saya pic2 masa gig itu.Apa yang penting semangat mereka untuk meluahkan perasaaan melalui muzik tidak harus di pandang remeh.Jangan tengok dari segi pemakaian mereka or band2 yang lain.Sebab apa yang saya tahu,konsep ini hanya ada pada band2 yang bernaung di bawah label INDPEPENDENT.So,yang harus kita ni;lai adalah lagu mereka dan tenaga mereka di pentas menghiburkan teman2 seperjuangan mereka dan peminat2 muzik meraka







Gambar gambar diatas dipetik dari Myspace mereka.Saya mohon ampun memetik gambar2 ini tanpa memberi tahu kepada mereka terlebih dahulu.Kalau di KK,saya tak risau sebab my big Bro from R.O.M ada ambil gambar2 tuk event2 mcm ni.Saya akan pinjam jak pic2 tu dari mereka.hehehe..kan BRO..:)

So,kalau kamu mau kenal betul2 akan band ini sila lawari myspace mereka iaitu The Savage Hippies.Mereka juga sagat idamkan bermain gigs di area2 KK.Itu pun kalau ada organiser yang sudi menjemput mereka.kalau tiada,nampaknya mereka akan bertapa di tempat mereka sendiri la..

p/s

Bro,bila demo kamu mau keluar?jangan lupa share dgn kami di SABAHAN.FM aah..hehhe

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..