Killer Song from Framingrass

by 9:56 AM 0 comments
Sejak aku kenal si WAN (AES Production) aku sentiasan dapat lagu2 yang best2.Apa indak,kebanyakkan nya band2 yang underground ini buat rekoding di studionya yang terdapat di Kimais Papar.Jangan pandang pekan kimanis inda ada sutio,heheh.banyak sudah AES Production keluarkan lagu2 yang berkualiti.tapi kena paham2 juga la,dah di katakan INDIE,bermakna jangan pertikaikan keadaan studio ot instrument yang ada di studionya atu.

Waiunaa,aku bukan mau cerita pasal si WANN,hehehe.Aku kan berkongsikan sebuah band yang di kenali sebagai FRAMINGRASS yang berasal dari Kg Kelatuan,Kimanis,Papar.Mereka ini kalau indak silap line-up nya ada ikatan saudara.menurut kata si Wann lah,selaku produsernya.Alum jua aku berkesempatan dgn durang ani.Tapi,kali pertama aku dengar lagu mereka MUNGKIN HILANG ani,aku terus layan ni lagu hari2 woo...

Apa indak,bagi aku suara vokalistnya ani seiras2 ABOT atau penyanyi kumpulan Cranberries.Bagi aku la.kalau kamu rasa indak,macamana juak kan.So,aku trus air play kan lagu ani di radio SABAHAN.FM pada mulanya.

Selang beberapa minggu,dah berkali2 ia di mainkan.Aku teringin untuk support lagu ini ke radio frekuensi SURIA.FM.almaklumlah,kebetulan SABAHAN.FM closed sama Dj OTHOE.Nahh,apa lagi ku suruh si wann buat satu kompilasi lagu2 dari studionya.Antara artis yang ada dalam DEMO CD atu adalah,Framingrass,Whylow,& Pjal.

Syukur alhamdulillah,tanpa di duga lagu MUNGKIN HILANG dah keluar di radio SURIAFM.Alhamdulillah,usaha aku berjaya.lepas atu,mereka (Framingrass) kluarkan lagi satu single berjudul MEET-A-FORA.lagu ini pun siuk juga.cuma aku tak sempat nak hantar demo ke SURIA.FM.Indak apa,jan kelang kabut.rileksssss

Untuk u all semua,anda nilai lah sendiri lagu ini sama ada siuk atau sebaliknya.Apa yang penting suatu hari nanti aku pasti bertemu dengan band ini.Sila klik link di bawah ini untuk melihat siapakah mereka sebenarnya.

Mungkin Hilang By Framingrass

Antara lagu lagu yang telah mereka cipta dan perdengarkan pada umum di Youtube adalah:-


  1. Meet-A-Fora
  2. Satu Langit
Anda boleh mendengarkan lagu2 mereka ini di slot saya"Lagu2 INDIE" pada setiap selasa & khamis malam.Jam 9.30 hingga 12.00tghmlm.

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..