Suara Anak Borneo Vol 2

by 9:56 PM 0 comments
Buat pertama kalinya saya tergerak hati untuk menghadirkan diri ke acara UNDERGROUND gig.Sebenarnya,sudah lama saya di jemput oleh member2 yang aktif dalam gig2 underground sebegini.Cuma saya tak berani untuk menghadirkan diri.

Tapi setelah di pikirkan balik inilah masanya saya mengenalpasti band2 INDIE yang mempunyai lagu2 sendiri untuk di mainkan di radio online sabahan.fm.Actually saya pun dalam usaha mengumpul koleksi lagu2 DEMO daripada band2 INDIE Sabahan ini.Cuma tidak dapat sambutan.So,saya harap dgn menghadirkan diri masa gig2 sebegini upa dapat mengenali mereka dan mendapatkan lagu2 mereka untuk di promosikan di telinga pendengar Sabahan.FM.

Pada kali ini,Suara Anak Borneo berlangsung di Dewan Serbaguna Tg Aru.Dan pihak penganjur telah memberi peluang kepada saya dan beberapa org crew masuk tanpa di kenakan sebarang bayaran.Acara bermula dalam jam 3 ptg dan di pahami ada 20 band yang akan membuat persembahan.Terdapat juga satu band dari KOREA.

Tapi sayangnya saya tidak dapat melihat sehingga habir,atas sebab sebab tertentu.So,SAya ingin mengucapkan Jutaan Terima Kasih pada Puan Yan selaku pihak penganjur kerana sudi memberi kami FREE ACESS tuk melihat keadaan sebenar GIG2 Undergrond yang agak sukar dapat perhatian pihak2 penganjur yang besar2.

Saya juga sempat mengambil beberapa gambar masa Acara tersebutDi beritahu bahawa sound sistem kali ini adalah yang terhebat dari Gig2 yang lepas

Keadaan pentas ketika band DONATELLO membuat persembahan

Keadaan pengunjung 30minpertama masa GIG.Makin lama,makin ramai yang datang.

Ketika band BASOOKA X membuat sound check

Mereka ini lah band yang berasal dari KOREA itu


P/S

saya diberitahu lepas ini akan di adakan GIG yang lagi besar dan hapenning.so,just tunggu akan kemunculannya...

BRo Langau

Penulis Blog

Blog Yang Memberitahu Perihal Pemuzik Tempatan Khususnya Di Sabah.Yang Mana Meraka Ini Perlukan Sokongan Dari Anda Semua..